Skip to main content
Örtsallad med matvete
Hemmakock

Örtsallad med matvete

30 minEasy
108,20 kr
4 portions 13,47 kr per portion
Örtsallad med matvete

1 pc.Isbergssallat
2 pc.Vanliga Tomater
1 dlBladpersilja - färsk
1 packageMynta - färsk
3 tbspOlivolja
400 gMatvete
1 tspSalt
1 tspCitronjuice - råpressad
Instructions
1

Skölj matvete och låt det rinna av i en sil. Rör ut salt i saften från citron i en rymlig salladsskål, och tillsätt sedan olivolja. Rör ner vetet. Skölj grönsaker och örter och torka dem (gärna med en salladsslunga). Plocka persilje- och myntablad från stjälkarna. Dela salladsblad i munsbitar eller skär i strimlor. Skär tomater i bitar, ca 1/2 centimeter stora. Blanda alla grönsaker med matvetet och servera genast för att bibehålla mynta- och salladsbladens fräschör.