Skip to main content
Zuccinispagetti, köttbullar och gräddsås
Hemmakock

Zuccinispagetti, köttbullar och gräddsås

10 minEasy
277,25 kr
4 portions 37,61 kr per portion
Zuccinispagetti

Zuccinispagetti
2 pc.Zucchini
Köttbullar
600 gKöttfärs
1 dlVispgrädde
1 pc.Ägg
0,5 pc.Gul lök
Sås
1 tbspTomatpuré
4 dlMatlagningsgrädde
2 tbspKinesisk soja
Instructions
1

Blanda husk och vispgrädde så det blir klumpfritt, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt en vattenskvätt om det blir för tjockt.

2

Skala och finhacka löken.

3

Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen. Forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och lägg över dem i en gryta eller traktörpanna.

4

Sås: Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och fond. Låt puttra i ca 3 minuter. Häll såsen över köttbullarna och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.