Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Kardemumma Mald | |
1,5 dl | Grötris | |
6 pc. | Ägg | |
1 tsp | Vetemjöl | |
1,5 dl | Vatten | |
150 g | Mandelmassa | |
1 tsp | Salt | |
1 dl | Honung | |
0,5 tsp | Kanel | |
4 dl | Standardmjölk | |
2 g | Saffran | |
Tillbehör | ||
4 tsp | Florsocker | |
160 g | Jordgubbssylt | |
3 dl | Vispgrädde | |
Till att bröa formen | ||
2 tbsp | Flytande Smör och Margarin | |
4 tsp | Ströbröd | |
0,5 dl | Sötmandel Spån |
Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt mjölk och salt. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då. Blanda i honung, mandelmassa, saffran, kanel och kardemumma. Låt svalna.
Sätt ugnen på 225°C. Vispa äggen i en skål och sikta ner vetemjölet. Vänd ner blandningen i gröten. Fördela gröten i smorda bröade små portionsformar och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan i ugnen tills smeten har stannat, ca 20 minuter. Sikta lite florsocker över saffranspannkakorna och servera dem med vispad grädde och sylt.
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant