Skip to main content
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

1 hEasy
372,20 kr
8 portions 24,40 kr per portion
Gotländsk saffranspannkaka

1 tspKardemumma Mald
1,5 dlGrötris
6 pc.Ägg
1 tspVetemjöl
1,5 dlVatten
150 gMandelmassa
1 tspSalt
1 dlHonung
0,5 tspKanel
4 dlStandardmjölk
2 gSaffran
Tillbehör
4 tspFlorsocker
160 gJordgubbssylt
3 dlVispgrädde
Till att bröa formen
2 tbspFlytande Smör och Margarin
4 tspStröbröd
0,5 dlSötmandel Spån
Instructions
1

Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt mjölk och salt. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då. Blanda i honung, mandelmassa, saffran, kanel och kardemumma. Låt svalna.

Sätt ugnen på 225°C. Vispa äggen i en skål och sikta ner vetemjölet. Vänd ner blandningen i gröten. Fördela gröten i smorda bröade små portionsformar och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan i ugnen tills smeten har stannat, ca 20 minuter. Sikta lite florsocker över saffranspannkakorna och servera dem med vispad grädde och sylt.