Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Colakarré | ||
1 pc. | Vitlök | |
2 pc. | Gul lök | |
3 dl | BBQ-sås Hickory | |
33 cl | Läsk liten | |
2 tbsp | Flingsalt | |
2 kg | Fläskkarré | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Tabasco | |
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Rökt paprikapulver | |
Till servering | ||
1 pc. | Chilisås Original | |
8 pc. | Hamburgerbröd | |
1 pc. | BBQ-Sås |
Sätt ugnen på 125 grader. Skölj och torka köttet.
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det. Lägg köttet i en tjockbottnad gryta som tål ugn.
Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Häll på barbequesås, chilisås och cola. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 6–8 timmar. Kolla att det går lätt att dra isär köttet, annars får det stå ett par timmar till.
Ta bort benet. När det är färdigt ska det vara lätt att dra med en gaffel i köttet så att det faller isär. Blanda köttet med skyn och smaka av med salt, peppar och om det behövs mer av till exempel chilisås eller barbequesås. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd. Servera med extra barbequesås och chilisås.
Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Norstedts förlag
1 Sås BBQ Smokey Hickory 365g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria