Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Gurka | |
2 pc. | Lime | |
125 g | Strösocker | |
100 g | Mynta - färsk, (0,5 dl) |
Lägg socker, hälften av gurkskivorna (ca 20), limejuicen, ca 1,25 dl och myntabladen i en kastrull. Tillsätt 4 1/2 dl vatten. Låt koka upp på medelstark värme och rör om då och då tills sockret har lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
Sila ner gurkblandningen i ett litermått med pip. Tillsätt rivet limeskal och rör om ordentligt. Häll gurkblandningen i glassformarna. Fördela resten av gurkskivorna i formarna och använd en pinne för att trycka ner dem mot botten. Täck över och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
Om du använder pinnar: stick ner dem i formarna när glassarna är halvfrysta, efter ungefär 1 timme, och fortsätt sedan att frysa dem tills de är klara, i minst 3 timmar till.
Photo:
Lauren Burke