Skip to main content
Fiskgryta

Fiskgryta

30 minEasy
763,75 kr
4 portions 66,26 kr per portion
Läcker gryta som passar både till fest och vardag.

1 pc.Rotselleri
2 krmSvartpeppar
300 gGösfile
1 dlVatten
1 tbspDill - färsk
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 kgPotatis Fast
50 gSmör
200 gMorötter
300 gLaxfilé Fryst
400 gHela Tomater Konserverade
2 dlVispgrädde
0,5 pc.Purjolök
200 gRäkor i Lake
1 tspSalt
Instructions
1

Riv morötter och selleri grovt och strimla purjolöken. Koka grönsakerna i 1 dl vatten med 1 msk smör i 2 minuter. Häll upp tomaterna och grädde i en stor kastrull. Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg dem bland tomater och grädden. Krydda med salt och peppar. Tillsätt de kokta grönsakerna, vinet och resten av smöret. Låt sjuda på mycket svag värme i ca 5 minuter. Rör inte om för mycket. Lägg i de skalade räkorna och låt allt bli genomvarmt utan att koka. Strö över finhackad dill. Om du vill kan du servera det med nykokt potatis.