Skip to main content
Italiensk kycklingsallad med grillade grönsaker och parmesan
Mari Bergman

Italiensk kycklingsallad med grillade grönsaker och parmesan

45 minEasy
470,95 kr
8 portions 41,54 kr per portion
En fräsch och matig kycklingsallad med italienska smaker - perfekt till buffébordet eller picknicken!

Sallad
70 gRuccolasallat
1 pc.Citron
1 pc.Romansallat
1 pc.Basilika - färsk
50 gParmesanost
550 gGrillad paprika
Kyckling
1 tspFlingsalt
900 gFärsk kycklingfilé
1 tbspOlivolja
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspPaprikakrydda
Rostade grönsaker
1 tspFlingsalt
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Zucchini
1 pc.Aubergine
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Rödlök
125 gKörsbärstomater
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Grillade grönsaker: Skär aubergine och zucchini i bitar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda samman på en ugnsplåt med olivolja och salt och rosta i ugnen i ca 25-30 min.

3

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten med grönsakerna och låt de steka klart i ugnen i ca 15 min.

5

Sallad: Skölj salladen och skiva i stora bitar. Blanda med ruccolan på ett stort fat. Skär den grillade paprikan i mindre bitar och grovhacka basilikan. Blanda med salladen.

6

Ta ut plåten från ugnen. Skär kycklingen i bitar. Blanda de grillade grönsakerna och kycklingen med salladen. Pressa över citronsaft och hyvla parmesanost över.

Photo:

Nurlan Emir