Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
70 g | Ruccolasallat | |
1 pc. | Citron | |
1 pc. | Romansallat | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
50 g | Parmesanost | |
550 g | Grillad paprika | |
Kyckling | ||
1 tsp | Flingsalt | |
900 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
Rostade grönsaker | ||
1 tsp | Flingsalt | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Zucchini | |
1 pc. | Aubergine | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Rödlök | |
125 g | Körsbärstomater |
Värm ugnen till 200 grader.
Grillade grönsaker: Skär aubergine och zucchini i bitar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda samman på en ugnsplåt med olivolja och salt och rosta i ugnen i ca 25-30 min.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten med grönsakerna och låt de steka klart i ugnen i ca 15 min.
Sallad: Skölj salladen och skiva i stora bitar. Blanda med ruccolan på ett stort fat. Skär den grillade paprikan i mindre bitar och grovhacka basilikan. Blanda med salladen.
Ta ut plåten från ugnen. Skär kycklingen i bitar. Blanda de grillade grönsakerna och kycklingen med salladen. Pressa över citronsaft och hyvla parmesanost över.
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria