Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
5 tbsp | Japansk soja | |
5 tbsp | Ostronsås | |
3 tbsp | Strösocker | |
2 tsp | Chiliflakes | |
3 tbsp | Sherry | |
2 tbsp | Risvinäger | |
2 tsp | Majsstärkelse | |
Till servering | ||
400 g | Ris | |
Kött | ||
1 tsp | Färsk ingefära | |
1 pc. | Vitlök Färsk | |
750 g | Stjälkselleri | |
50 g | Chilifrukter, (2 st) | |
600 g | Flankstek | |
6 pc. | Salladslök | |
1 pc. | Morötter | |
1 tsp | Olivolja, Extra Virgin |
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
Skiva flanksteken i tunna strimlor, se till att skära tvärs över köttfibrerna. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Detta tar 2–3 minuter. Lägg åt sidan.
Skala och finhacka 3 klyftor vitlök och 4cm ingefära. Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar.
Kärna ur och strimla chilin till tunna tändsticksstavar. Skär salladslöken i ca 3 cm stora bitar.
Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med 0,5 tsk krossad sichuan och chiliflakes.
Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. Lägg i köttet, häll på såsen och stek i tillsammans i 1–2 minuter.
Servera genast med ångande varmt ris.
OBS! Inhandlingslistan saknar 0,5 tsk sichuanpeppar & 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger.
Sherry skall vara torr och de går att använda risvin istället.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta