Skip to main content
Hannas pannbiff med potatimos

Hannas pannbiff med potatimos

5 minEasy
478,05 kr
1 portion 156,15 kr per portion
Pannbiff med mandelpotatismos

Tillbehör
1 pc.Saltgurka
1 dlRårörda Lingon
Sås
1 tbspVetemjöl
1 tbspKinesisk soja
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
3 dlVispgrädde
1 tbspGelé Vinbär
Potatismos
1 tspSalt
1 kgMandelpotatis
1 dlMjölk
50 gSmör
Pannbiff
1 tspSalt
2 krmSvartpeppar
1 pc.Gul lök
1 tbspSirap
0,5 dlStröbröd
1 dlVispgrädde
600 gNötfärs
1 pc.Ägg
Instructions
1

Fräs löken mjuk i en stekpanna med lite smör. Blanda löken i ströbrödet, slå över grädde eller köttbuljong och låt det svälla några minuter.

Blanda färs, ägg, sirap,lök, salt och peppar med brödblandningen. Gör en liten provbiff, stek den och smaka av om det behövs mer salt. Låt den färdiga färsen stå i kylen 15 minuter så smaken mognar. Forma och stek fyra stora eller åtta små pannbiffar i smör på medelhög värme.

Servera med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör. Tillagningstid: Pannbiffar 40 minuter