Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Standardmjölk | |
0,5 pc. | Hönsbuljong | |
1,5 dl | Matlagningsgrädde | |
2 tbsp | Ättiksprit | |
400 g | Kycklingfärs | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Majsstärkelse | |
170 g | Majskorn | |
2 tbsp | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Strösocker | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Vatten | |
900 g | Potatis Fast |
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.
Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70°C. Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.