Skip to main content
Kycklingbiffar med gräddsås

Kycklingbiffar med gräddsås

30 minEasy
286,60 kr
4 portions 25,90 kr per portion
Kycklingbiffar med gräddsås

2 dlStandardmjölk
0,5 pc.Hönsbuljong
1,5 dlMatlagningsgrädde
2 tbspÄttiksprit
400 gKycklingfärs
1 tbspSmör
0,5 tspMajsstärkelse
170 gMajskorn
2 tbspPersilja - färsk
0,5 pc.Gurka
2 tbspStrösocker
0,5 dlStröbröd
1 pc.Ägg
1 dlVatten
900 gPotatis Fast
Instructions
1

Koka potatisen i saltat vatten.

2

Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.

3

Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.

4

Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70°C. Ta upp biffarna ur stekpannan.

5

Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.

6

Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.