Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
50 g | Smör | |
1 tsp | Strösocker | |
3 pc. | Ägg | |
1,5 tbsp | Salt | |
1,5 kg | Nötfärs | |
2 tbsp | Senap Söt och Stark | |
600 g | Potatis Fast | |
2 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Kryddpeppar Hel | |
3 dl | Vispgrädde |
Skala och koka potatisarna och lägg upp dem på en tallrik så att de svalnar.
Hacka löken fint och värm i stekpannan i en tesked smör tills den svettas.
Mortla kryddpepparkorn med socker till ett fint pulver. Sockret underlättar malningen.
Häll grädde i en stor skål. Häll mortelns innehåll, saltet, löken och senapen i grädden.
Mosa eller pressa potatisen och blanda ner den i smeten tillsammans med äggen. Rör runt tills smeten är jämn och blanda ner färsen.
Värm på smör i två stekpannor. Blöt händerna och forma bullar på en mattallrik. En glest fylld tallrik motsvarar en bra köttbullepanna. Försök inte steka för många i taget. Och försök inte skynda på processen med en för varm panna. Räkna med ca fyra stekomgångar, alltså åtta stekpannor. Kör bullarna klara i en form i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Photo:
Katja Kristoferson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt