Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tonfisk | ||
400 g | Tonfiskfile | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Flingsalt | |
0,3 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
Sommar sallad | ||
30 g | Sockerärta | |
20 g | Aprikoser Torkade | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Avokado | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
0,3 pc. | Zucchini | |
0,5 pc. | Spetspaprika | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
0,5 pc. | Salladslök | |
1 krm | Flingsalt | |
limeaioli | ||
1 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 pc. | Lime | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Tonfisken:
Ta fram tonfisken och dela den i 2 delar ca 2 cm tjocka, fin hacka vitlök, spansk peppar och persilja, bland med olja salt och peppar och massera tonfisken i marinaden. Stek sedan tonfisken i en het panna eller lägg på grillen i max 2 min på varje sidan, steker du för länge tenderar den att bli seg och tråkig.
Sommar sallad:
Ta fram en fin serveringsskål. Gröp ur en avokado och hacka sedan i cm stora bitar, skär fina skivor av salladslöken. Sockerärtorna kan du enkelt skölja och blanda ner i skålen. Snitta upp de torkade aprikoserna, zucchinin paprikan och den spansk pepparn. Blanda ner olivolja vitlök och salt och rör lätt om.
Limeaioli:
Dela upp ägg gulan och ägg vitan, i detta recept behöver du bara äggulan men vitan kan du spara och göra maränger av. Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och lime
Smaklig måltid!
Photo:
Pernilla Salkert
1 Tonfiskblock Saku Fryst ca Bergfalk
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel