Skip to main content
Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge
Camilla Bergstrand

Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge

45 minEasy
187,70 kr
8 portions 9,59 kr per portion
Vinnare i kladdkake-SM 2009. Fler recept: Kladdkaka, Gluten o laktosfri kladdkaka, Saffranskladdkaka med lingongrädde

Fudge
1,5 dlVispgrädde
1 tspKardemummakärnor
1 tspHonung Flytande
2 pc.Kanel Hel
200 gChokladkaka Ljus
Kaka
1 dlKakao
1 tspVaniljsocker
3 dlStrösocker
2 pc.Ägg
100 gSmör
1,5 dlVetemjöl
0,25 tspSalt
Instructions
1

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

2

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.

3

Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.

4

Servera med lättvispad grädde.