Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pizzasås | ||
1 krm | Cayennepeppar | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
1 tbsp | Basilika - fryst | |
1 krm | Basilika - torkad | |
390 g | Passerade Tomater, (2 dl) | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Torkad oregano | |
Pizzabotten | ||
1 tbsp | Citron | |
1 krm | Torkad oregano | |
1 krm | Basilika - torkad | |
3 tbsp | Linfrön Krossade | |
1,5 dl | Rismjöl | |
3 tbsp | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Blomkål | |
Topping | ||
1 pc. | Lök | |
70 g | Färska champinjoner, (2 dl) | |
75 g | Körsbärstomater, (1 dl) | |
2 dl | Havregurt naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pizzabotten: Krossa linfrö och lägg i vatten så att det tjocknar och kan ersätta ägg.
Mixa blomkålen i matberedaren så den får samma konsistens som ris. Stek med vatten i ca 5 minuter. Sila bort så mycket vatten det går.
Mixa alla ingredienser i en bunke. Lägg i mer vatten eller mjöl om det behövs för att nå den bästa konsistensen som ska likna "vanlig" pizzadeg.
Forma en pizza på bakplåtspapper och grädda i ca 25 min tills degen är guldfärgad. Lägg på topping och grädda i ytterligare 10 min.
Pizzasås: Mixa ihop alla ingredienser och sprid på pizzan.
Topping: Tärna och skiva alla ingredienser. Toppa med havreyoghurt alternativt Imat fraiche.
Photo:
rawness.se
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria