Skip to main content
Blomkålspizza
Hemmakock

Blomkålspizza

5 minEasy
224,55 kr
4 portions 13,84 kr per portion
Glutenfri pizza med zuchini och champinjoner!

Pizzasås
1 krmCayennepeppar
2 cloveVitlök Färsk
1 tbspBasilika - fryst
1 krmBasilika - torkad
390 gPasserade Tomater, (2 dl)
1 krmSvartpeppar
1 krmTorkad oregano
Pizzabotten
1 tbspCitron
1 krmTorkad oregano
1 krmBasilika - torkad
3 tbspLinfrön Krossade
1,5 dlRismjöl
3 tbspVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Blomkål
Topping
1 pc.Lök
70 gFärska champinjoner, (2 dl)
75 gKörsbärstomater, (1 dl)
2 dlHavregurt naturell
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pizzabotten: Krossa linfrö och lägg i vatten så att det tjocknar och kan ersätta ägg.

3

Mixa blomkålen i matberedaren så den får samma konsistens som ris. Stek med vatten i ca 5 minuter. Sila bort så mycket vatten det går.

4

Mixa alla ingredienser i en bunke. Lägg i mer vatten eller mjöl om det behövs för att nå den bästa konsistensen som ska likna "vanlig" pizzadeg.

5

Forma en pizza på bakplåtspapper och grädda i ca 25 min tills degen är guldfärgad. Lägg på topping och grädda i ytterligare 10 min.

6

Pizzasås: Mixa ihop alla ingredienser och sprid på pizzan.

7

Topping: Tärna och skiva alla ingredienser. Toppa med havreyoghurt alternativt Imat fraiche.

Photo:

rawness.se