Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Redning | |
100 g | Riven Ädelost | |
500 g | Fläskfilé | |
2 tbsp | Smör | |
1 tsp | Kinesisk soja | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen |
Skär fläskfilen in skivor och salta o peppra Hacka löken fint. Stek dem nästan klara i 1 msk smör. . Lägg upp dem i en ungsform. Vispa ur pannan med vispgrädde och soya och låt det sjuda 3 min. Red såsen med beurre manié = blanda smet med 1msk av lika delar smör resp. mjöl som vispas ner i såsen) (Alternativt mjöl 0,5 tsk guarnkärnmjöl, vispas i kraftigt) Häll på såsen på köttet i ugnsformen Lägg lökhacket på fläskfileerna och strö över riven ädelost . Gratinera i ugn ca 5-10 min tills osten smält och fått lite färg. Såsen ska puttra så köttet blir färdigt. Servera med kokt ris eller blomkålsris och en fräch sallad till.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt