Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
50 g | Böngroddar | |
100 g | Svamp | |
50 g | Tofu | |
20 g | Salladslök | |
Buljong | ||
5 cm | Färsk ingefära | |
1 tsp | Koriander - torkad | |
2 tsp | Japansk soja | |
4 pc. | Morötter | |
2 pc. | Nejlikor Hela | |
1 pc. | Lök | |
1 L | Grönsaksbuljong | |
8 cm | Kanel | |
1 pc. | Stjärnanis |
Det ska vara korianderfrön, inte torkad koriander. Köp någonannan stans!
Skala ingefäran och löken och skär dem i halvor. Grilla längst uppe i ugnen på hög värme så de svartnar något. Skölj därefter med vatten eller skrapa bort det värsta.
Rosta kanel, stjärnanis, nejlikor och korianderfrön i en gryta under omrörning tills de börjar lukta gott (5-10 min). Se till att de inte bränns.
Hacka morötterna i ca hyfsat grova bitar (1 cm). Häll i grönsaksbuljong, soja, grillad lök och ingefära samt hackade morötter koka upp och låt därefter skjuda under lock i ca 30 minuter. Sila och håll varmt till servering.
Koka nudlar enligt anvisningar. Tillaga toppings som du vill. Tofun är godast om den marinerats ett bra tag innan. Stek svamp förslagsvis
Photo:
https://missigs.blogspot.se
1 Koriander Malen 28g Santa Maria