Skip to main content
Tom Sjöstedts bästa burgare
Mari Bergman

Tom Sjöstedts bästa burgare

30 minEasy
403,05 kr
4 portions 53,23 kr per portion
Jakten på världens bästa hamburgare är ständigt pågående. Enligt Tom Sjöstedt kan du avsluta den, för den är en myt! Men vi vågar lova att denna burgare kommer så nära som det går, och att den inte kommer göra dig besviken.

Picklad och stekt lök
6 pc.Silverlök
Tillbehör
4 pc.Saltgurka
2 pc.Silverlök
Dijonmajonnäs
2 tbspDijonsenap
2 dlMajonnäs
Lag
0,5 dlÄttika
100 gSmör
2 dlVatten
2 tbspSenapsfrö
1 dlStrösocker
Burgare
4 pc.Cheddarost i Skivor
4 tbspSmör
4 pc.Hamburgerbröd
600 gHögrevsfärs
Instructions
1

Lök Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Använd gärna 1msk gula korn och 1msk bruna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.

2

Stek resten av löken i mycket smör. Låt löken karamelliseras lätt. Smaka av med salt och svartpeppar.

3

Burgare Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade.

4

Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.

5

Bröd Smält smöret. Pensla hamburgerbröden (gärna av briochetyp, eller använd glutenfritt) med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.

6

Dijonmajonnäs Blanda och smaka av med salt.

7

Tillbehör Skiva silverlöken tunt. Skiva saltgurkan.