Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Maträtt | ||
1 pc. | Frallor | |
2 dl | Mellanmjölk | |
200 g | Prästost | |
1 tbsp | Kapris | |
2 pc. | Ägg | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Älgfärs | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
400 g | Passerade Tomater | |
1 tbsp | Matolja | |
3 pc. | Vitlök Färsk | |
2 tsp | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
2 dl | Persilja - färsk | |
Till servering | ||
30 g | Prästost | |
400 g | Tagliatelle | |
1 dl | Persilja - färsk | |
2 pc. | Salladslök |
Riv osten och lägg undan lite till servering. Hacka bröd, persilja och kapris och blanda med mjölk, ägg, färs, ost, salt och peppar. Om det finns tid så mår smeten bra av att stå i kylen och vila ca 30 minuter. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt tomater och fond och låt det puttra ihop på låg värme. Rulla ganska stora bollar av färsen med blöta händer. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg sedan försiktigt ner dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 20 minuter. Vänd försiktigt på bollarna efter halva tiden. Strö över hackad salladslök, eventuellt persilja och resten av osten. Servera med pasta.
Koka pastan så den är al dente, för då suger den i sig tomatsåsen ordentligt när du blandar pasta, sås och frikadeller.
1 Levainfralla Vallmo EKO 3-p 240g Skeppsbro Bageri
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt