Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Broccolimos | ||
100 g | Smör | |
2 pc. | Broccoli | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
Fiskknyte | ||
800 g | Torskfilé | |
4 pc. | Vitlök | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
100 g | Smör | |
0,5 pc. | Paprika |
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader
Fiskknytet
Riv 4 st 40x40 folieark och forma som 4 skålar. Fördela fisken och lägg i botten på ”skålen”. Dela löken i fyra delar och skär i mindre klyftor . Skölj och strimla paprika. Lägg paprikan och löken på fisken.
Smält smöret i en kastrull, häll i grädde, tomatpuré, peppar och smula ner buljong och låt koka tills buljongen är upplöst. Häll över i skålarna. Knyt ihop.
Sätt in i ugn ca 20 min. Under tiden gör du broccolimos.
Broccolimos
Skölj och bryt broccolin i buketter. Skiva även stammen. Koka upp vatten med buljong (vattnet ska precis täcka broccolin.) Koka broccolin mjuk ca 10 min. Häll av broccolin i ett durkslag och låt rinna av. Lägg tillbaka broccolin i kastrullen och tillsätt smör i klickar. Mixa och smaka av om salt och peppar behövs. Servera till fisken!
2 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria