Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tsp | Vaniljsocker | |
1 tsp | Bakpulver | |
1 tbsp | Sirap Ljus | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Strösocker | |
100 g | Smör | |
1 tsp | Ingefära Malen |
Sätt ugnen på 175°. Låt smöret bli rumstempererat.
Tärna smöret och blanda med socker i en bunke. Vispa med en elvisp så smör och socker blandas. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop allt till en deg.
Dela degen i 2 delar och rulla ut dessa till längder, ca 30-40 cm långa. Placera längderna på plåt med bakplåtspapper. Platta till varje längd med hjälp av en gaffel.
Grädda kakorna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10–12 min.
Skär längderna medan de är varma i sneda ca 3 cm breda kakor. Låt svalna.
Photo:
Nurlan Emir