Skip to main content
Minipajer med getost och fikon
Mari Bergman

Minipajer med getost och fikon

30 minMedium
231,60 kr
1 portion 112,76 kr per portion
Recept på små pajer med smak av getost och fikon, passar utmärkt på buffén! Blir 12 st pajer.

200 gGetost, Chevre
14 pc.Torkade Fikon
4 pc.Ägg
1 krmSalt
30 gRuccolasallat
1 pc.Filodeg
2 pc.Fikon Färska
2 dlStandardmjölk
3 tbspSmör
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Lägg fikonen i blöt i ca 10 min.

2

Blanda ihop äggen med mjölken och krydda med en nypa salt och peppar.

3

Häll av vattnet från fikonen och skär ner dem i grova bitar. Blanda ihop fikonen med getost och spenat i en skål.

4

Klipp filodegen i rutor lagom stora att klä insidan på 12 st stora muffinsformar med. Du behöver 36 st ark.

5

Pensla varje ark med lite smält smör och lägg sedan 3 st ark i varje muffinsform.

6

Fördela getoströran jämt i varje form och häll lite äggstanning över så att det precis täcker. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 min.

Photo:

Linnea Swärd