Skip to main content
Provensalsk  ärtsoppa

Provensalsk ärtsoppa

10 minEasy
232,75 kr
4 portions 31,15 kr per portion
Grön ärtsoppa mer känd som Crème Ninon. Super enkel att göra och smakar härligt.

1 tspTimjan - torkad
500 gGröna Ärtor Frysta
1 pc.Gul lök
100 gRökt Skinka
1 cloveVitlök Färsk
250 gKvarg 10 procent
2 pc.Grönsaksbuljong
1 pc.Riven Gratängost
1 pc.Färsk timjan
1 pc.Formfranska
2,5 dlMatlagningsgrädde
Instructions
1

Sätt ugnen på 250 grader alternativt grill.

2

Skala och hacka löken. Koka upp 7 dl vatten, buljongtärningarna i en kastrull.

3

Lägg i de frysta ärtorna, löken och 1 tsk torkad timjan. Låt koka ca 5 minuter.

4

Lägg brödskivor på bakplåtspapper på en plåt. Lägg en skinkskiva på varje brödskiva och strö över ost. Gratinera i ugnen så att osten smälter och får fin färg.

5

Blanda Kesella, pressad vitlök och finhackad timjan till en röra.

6

Mixa soppan slät, servera med en klick röra i varje tallrik och de gratinerade smörgåsarna.