Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
600 g | Torskfilé | |
1 pc. | Citron | |
2 dl | Majonnäs | |
2 pc. | Lime | |
1 tbsp | Majsstärkelse | |
2 dl | Vetemjöl | |
4 tbsp | Dill - färsk | |
4 pc. | Bakpotatis | |
3 dl | Matolja | |
1 dl | Mineralvatten | |
1 tsp | Bakpulver |
Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.
Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.
Upprepa samma procedur med potatisen.
Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's