Skip to main content
Fish n' chips

Fish n' chips

50 minEasy
335,05 kr
4 portions 48,90 kr per portion
Fish n' chips

600 gTorskfilé
1 pc.Citron
2 dlMajonnäs
2 pc.Lime
1 tbspMajsstärkelse
2 dlVetemjöl
4 tbspDill - färsk
4 pc.Bakpotatis
3 dlMatolja
1 dlMineralvatten
1 tspBakpulver
Instructions
1

Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.

2

Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.

3

Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.

4

Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

5

Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.

6

Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.

7

Upprepa samma procedur med potatisen.

8

Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.