Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 pc. | Palsternacka | |
1 pc. | Köttbuljong | |
600 g | Potatis för Mos | |
2 tbsp | Majsstärkelse | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Senap | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
2 pc. | Äpplen | |
1 pc. | Balsamvinäger | |
2 tbsp | Ströbröd |
Sätt ugnen på 225ºC. Palsternacksstomp: Skala potatis och palsternacka. Skär i bitar och koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet. Mosa grovt och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek köttet ca 3 minuter på varje sida i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttskivorna i en ugnssäker form eller plåt. Blanda senap, äggula och majsstärkelse. Bred senapsblandningen på köttskivorna. Strö på ströbröd. Sätt in formen högt upp i ugnen 10-12 minuter. Vispa ur pannan med köttbuljong. Smaka av med balsamvinäger. Riv äpplet och rör ner det. Servera köttet med palsternacksstomp och äppelsky.
600 g fläskytterfilé 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1 dl svensk senap 1 äggula 2 tsk majsstärkelse 2 msk ströbröd 1 1/2 dl köttbuljong balsamvinäger 2 äpplen Palsternacksstomp
600 g potatis 3 palsternackor ca 1 1/2 dl lättcrème fraiche salt och peppar
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta