Skip to main content
Kycklingkuber med lime- och kokostäcke
Hemmakock

Kycklingkuber med lime- och kokostäcke

40 minEasy
222,10 kr
4 portions 32,94 kr per portion
Elle Mat & Vin

4 pc.Kycklingfile
2 pc.Lime
1,5 pc.Chilipeppar Röd
1 tspRåsocker Strö
1 dlRiven kokos
400 mlKokosmjölk
1 pc.Koriander - färsk
0,5 tspSvartpeppar
1 tspSalt
Instructions
1

Gör en marinad på finhackad chili, burk kokosmjölk, salt, peppar, limesaft, rivet limeskal och råsocker.

Skär kycklingfilén i kuber om 3x3 cm, lägg dem i marinaden och låt ligga i så länge som möjligt - gärna över natten i kylskåp. Blötlägg spett.

Ta upp dem och trä dem på spetten. Hacka koriander fint, blanda med kokosflingor och lägg på ett fat. Rulla kycklingspetten i kokosblandningen.

Grilla dem i ugnen i 180° i cirka 15-20 minuter beroende på storlek. Vänd gärna spetten efter halva tiden.

Servera gärna med "Kall mangosås med chili".