Skip to main content
Tunisisk Brik

Tunisisk Brik

5 minEasy
412,55 kr
10 portions 41,11 kr per portion
Tunisisk Brik

2 pc.Gul lök
4 pc.Tonfisk i Olja
2 pc.Persilja
5 dlRapsolja
1 pc.Svartpeppar
10 pc.Ägg
1 pc.Salt
20 pc.Filodeg
Instructions
1

Fyllning: Låt tonfisken rinna av och ställ åt sidan. Hacka lök och persilja. Fräs löken i lite olja tills den fått glans och tillsätt persilja. När lök och persilja mjuknat tillsätt tonfisken och stek i några sekunder så vätskan fräs bort. Smaka av med salt och peppar.

Brik: Hetta upp oljan i en stor stekpanna för att fritera briken i.

Tunna ut filobladen och lägg två på varanda i en djup tallrik (detta hjälper för att hantera fyllningen). Klicka ut fyllningen och gör ett grop i mitten. Knäck ägget i gropen och vik sedan varsamt ihop bladen och nyp sidorna varsamt så fyllningen ej läcker ut. Lägg briken i den heta oljan och fritera så den får gyllene färg i ca 1-2 min per sida. Låt den rinna av på hushållspapper och servera med citron.