Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Gul lök | |
4 pc. | Tonfisk i Olja | |
2 pc. | Persilja | |
5 dl | Rapsolja | |
1 pc. | Svartpeppar | |
10 pc. | Ägg | |
1 pc. | Salt | |
20 pc. | Filodeg |
Fyllning: Låt tonfisken rinna av och ställ åt sidan. Hacka lök och persilja. Fräs löken i lite olja tills den fått glans och tillsätt persilja. När lök och persilja mjuknat tillsätt tonfisken och stek i några sekunder så vätskan fräs bort. Smaka av med salt och peppar.
Brik: Hetta upp oljan i en stor stekpanna för att fritera briken i.
Tunna ut filobladen och lägg två på varanda i en djup tallrik (detta hjälper för att hantera fyllningen). Klicka ut fyllningen och gör ett grop i mitten. Knäck ägget i gropen och vik sedan varsamt ihop bladen och nyp sidorna varsamt så fyllningen ej läcker ut. Lägg briken i den heta oljan och fritera så den får gyllene färg i ca 1-2 min per sida. Låt den rinna av på hushållspapper och servera med citron.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt