Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citronbulgur | ||
1 pc. | Bladpersilja - färsk | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1,5 dl | Bulgur | |
5 dl | Vatten | |
1 pc. | Citron | |
1,5 tbsp | Grönsaksfond | |
Morotsbearnaise | ||
100 g | Morötter | |
1 krm | Mineralsalt | |
1 pc. | Fransk dragon | |
0,5 dl | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Svartpeppar | |
75 g | Smör |
Bulgur: Börja med citronbulgurn. Koka bulgurn i vatten och fond enligt anvisning på paketet. Rör ner olivolja, citronjuice och persilja. Sätt på lock och ställ åt sidan.Bearnaise: Skala och skär morötter i cm– stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Repa färska dragonkvistar. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vitvinsvinäger. Låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår. Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en helt slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt vinägern, dragonbladen och rumsvarmt smör i klickar. Mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Täck över så att den inte svalnar.
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria