Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Kyckling Grillad | |
4 pc. | Citrongräs Färsk | |
2 pc. | Salladslök | |
3 tbsp | Sesamolja | |
8 dl | Kokosmjölk | |
2 tbsp | Ostronsås | |
1,5 pc. | Gul lök | |
4 tbsp | Röd Currypasta | |
0,5 krm | Salt | |
4 dl | Vatten |
Skala och grovhacka lök. Finhacka nedre delen av citrongräset.
Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs löken mjuk och glansig i cirka 2 minuter utan att bränna den.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, currypasta och citrongräs. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
Rensa grillad kyckling från ben och skinn. Skär i mindre bitar. Hacka salladslök. Fördela kött och lök i portionsskålar.
Smaka av soppan med ostronsås och salt. Häll upp soppan i skålarna. Toppa med att ringla över sesamolja. Citrongrässkaften kan användas till garnering.
Kockens kommentar: Currypasta varieras i smak och styrka beroende på vilket märke som används. Smaka därför av soppan för att se om extra currypasta behöver tillsättas.
Photo:
Martin Hanner, Spisa.nu
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt