Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 dl | Vispgrädde | |
2 pc. | Apelsin | |
4 pc. | Ägg | |
150 g | Pepparkakor | |
400 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Strösocker |
Mixa pepparkakorna till ett smul.
Ta fram tre bunkar. Klä en springform med plastfolie.
Vispa grädde fast i den första bunken.
Ta fram äggen och separera gulorna och vitorna och lägg i varsin bunke.
Tillsätt socker i bunken med äggulor och vispa fluffigt med en elvisp. Vispa ner färskosten, rivet skal av 1 apelsin och saften från ½ apelsin.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggulesmeten och vänd därefter ner den vispade äggvitan.
Häll smeten i formen och toppa med pepparkakssmul (men spar lite till garnering). Ställ cheesecaken i frysen i ca 5 tim.
Vid servering: Ta fram cheesecaken ca 10 min innan servering. Stjälp upp formen på ett fat och ta bort plastfolien. Garnera med pepparkakssmul och rivet apelsinskal.
Photo:
Nurlan Emir
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia