Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chokladmaräng | ||
1,5 dl | Strösocker | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
4 pc. | Ägg | |
Kladdkaka | ||
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Sirap Ljus | |
1,5 dl | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
100 g | Smör | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 tbsp | Kakao | |
1 krm | Bakpulver | |
1 tsp | Vaniljsocker |
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175° varmluft (200° över/undervärme).
Hacka chokladen och smält smöret. Lägg chokladen i smöret så att den smälter.
Vispa upp äggen med sockret.
Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en egen bunke.
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen.
Tillsätt sirapen.
Rör ner mjölblandningen och blanda till en smet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min tills den är genombakad i kanten, men kladdig i mitten.
Låt kakan svalna minst 15 min.
Chokladmaräng: Vispa upp äggvitorna och hälften av strösockret till ett hårt fluff med elvisp.
Tillsätt sedan resterande socker lite i taget under konstant vispning.
Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Ringla sen ner den i marängen.
Bred marängen på kakan och grädda kakan i ugnen på 200°C i ca 5 min, eller tills marängen fått lite färg.
Servera kakan direkt med exempelvis hallon och lättvispad grädde.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt