Skip to main content
Choklad cheesecake
Hemmakock

Choklad cheesecake

1 h 30 minEasy
365,10 kr
4 portions 64,83 kr per portion
Maffig Chokladpassion

fyllning
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 pc.Ägg
680 gFärskost Naturell
1 krmSalt
3 tbspRaw Cacao Powder
450 gMörk Blockchoklad
2 tspVaniljsocker
2,5 dlStrösocker
botten
1 krmSalt
1 tbspRaw Cacao Powder
80 gSmör
1 tspKanel
250 gDigestive original
Instructions
1

Smält smöret till botten, mixa alla ingredienserna till botten och tryck ut i en stor smord springform. Fyllning; Blanda färskost, 1dl socker, cacao, salt och vanilj-socker till en slät smet. Vispa äggen med 1,5dl socker till vitt och fluffigt. Smält chokladen. Vänd ner chokladen, cremefraichen och färskost-blandningen i ägg vispet. Baka i 175 grader ca 60min. Kakan stannar när den svalnar. Blir godare av att stå i kyl en dag eller två. Går utmärkt att frysa.

Servera gärna en god sorbet till eller lättvispad grädde och färskabär.

obs kakan räcker till 16portioner