Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
4 pc. | Ägg | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
400 g | Potatis Fast | |
3 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsp | Salt | |
Pajdeg | ||
3 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Vatten | |
125 g | Smör | |
Räk- och äppelröra | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Citron | |
1 pc. | Äpple Golden Delicius | |
170 g | Räkor i Lake | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk |
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och koka potatis om du inte redan har färdigkokt och låt svalna.
Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.
Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke. Skär den kalla kokta potatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela potatisen jämt över pajbotten och häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen ca 20-30 min beroende på ugn.
Räk- och äppelröra: Sila av räkspadet. Skala och tärna äpplet fint. Skölj och finhacka gräslöken och tvätta och riv citronskalet av en halv citron. Blanda räkorna med äppeltärningar, gräslök, citronskal och 1 tsk citronsaft och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Servera pajen med räk- och äppelröran.
Näringsvärde: Kcal: 603 Fett: 29 g Protein: 29 g Kolhydrater: 59 g
Photo:
Andreas Engvall
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1