Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Nejlikor Malda | |
1 kg | Dinkelmjöl | |
2,5 dl | Sirap Ljus | |
2 tsp | Bikarbonat | |
2 tsp | Kardemumma Mald | |
5 dl | Farinsocker | |
200 g | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
1 dl | Vatten | |
2 tsp | Kanel | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Ingefära Malen | |
Topping | ||
1 dl | Pumpakärnor |
Smält smöret och låt det svalna.
Ta fram degen 1 timme innan utbakning. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och tag ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av i ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Ex
Blanda ihop alla torra ingredienser i en degblandare. Tillsätt det smälta smöret, sirap och vatten och kör på låg hastighet så att allting blandas ordentligt. Tillsätt äggen och kör på lite högre hastighet ca 1-2 minuter tills du får en jämn och smidig pepparkaksdeg. Låt den vila i kyl ca ett dygn.
Ex
Dela degen i 4 delar och rulla ihop varje del till en tjock rulle. Rulla in dem i bakplåtspapper och lägg in i frysen ca 2 tim så är det lättare att skära ut tunna kakor. (Degen håller sig i flera veckor i frysen .)
Skär tunna skivor av rullarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite pumpafrön och grädda kakorna i mitten av ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt