Skip to main content
Frasiga Fiskbollar

Frasiga Fiskbollar

30 minEasy
121,75 kr
4 portions 22,98 kr per portion
Frasiga Fiskbollar

1 tspSalt
3 pc.Salladslök
1 tspVitpeppar Malen
1 tspPotatismjöl
1 pc.Chili
400 gHokifilé
200 gPotatis
1 pc.Citron
3 cloveVitlök
0,5 dlStröbröd
500 gBroccoli
1 pc.Sweet Chili
1 pc.Japansk soja
3 dlBasmatiris
Instructions
1

Koka basmatiris. Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, salt och peppar. Skär hokifilé, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar och vänd i ströbröd. Skär broccoli i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter. Fräs röd chilifrukt (urkärnad och finhackad) och skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med salt. Blanda fräset med broccolin. Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna. Servera med ris, broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.