Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
800 g | Delikatesspotatis | |
2 tsp | Olivolja | |
1 pc. | Broccoli | |
Recept 1: Torskfilé | ||
600 g | Torskfilé | |
4 krm | Salt | |
Gremolata | ||
2 krm | Svartpeppar | |
5 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
75 g | Parmesanost | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 pc. | Citron - Eko | |
2 pc. | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Salt | |
Recept 2: Krämig örtpasta med pinjenötter | ||
2 krm | Svartpeppar | |
400 g | Spaghetti | |
75 g | Parmesanost | |
65 g | Ruccolasallat | |
50 g | Pinjenötter | |
290 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 tsp | Salt |
Recept 1: Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis, 30 min tillagning. Värm ugnen till 180 grader.
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor. Lägg broccolin åt sidan.
Torskfilé: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt.
Gremolata: Riv parmesanosten. Mixa samman riven ost, basilika, persilja, vitlöksklyftor, rivet citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en gremolata.
Blanda ihop gremolatan med creme fraiche i en bunke.
Täck fisken med hälften av gremolatasåsen och spar resten av såsen i kylen till recept 2. Sätt in fisken i ugnen i ca 15 min.
Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin och koka broccolin i 2 min. Sila av vattnet och tillsätt lite salt och olja.
Servera torsken med kokt potatis och broccoli.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av gremolatasåsen.
Recept 2: Krämig örtpasta med pinjenötter, 10 min tillagning. Ta fram gremolatasåsen från recept 1.
Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Rosta pinjenötterna i en torr panna. Häll över pinjenötterna i en skål.
Riv parmesanosten.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med gremolatasåsen, frästa kronärtskockor, ruccola och riven parmesanost på låg värme på plattan. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp pastan i skålar och toppa med rostade pinjenötter.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria