Skip to main content
Lammfärsburgare med äpple
Hemmakock

Lammfärsburgare med äpple

20 minEasy
526,95 kr
4 portions 45,42 kr per portion
Monika Ahlberg. Äpple gör burgaren saftig och lingon gör såsen vacker – det här är verkligen en rätt för ögat!

Coleslaw
140 gGul lök
1 tspSpiskummin
120 gVanliga morötter
1 tbspDijonsenap
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tbspVitvinsvinäger
300 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlMajonnäs
0,5 tspFlingsalt
Klyftpotatis
0,5 dlOlivolja
0,5 kgFärskpotatis
3 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspFlingsalt
140 gGul lök
1 pc.Ägg
125 gÄpple Royal Gala
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 tspFlingsalt
500 gLammfärs
1 krmSvartpeppar Malen
20 gSmör
1 dlMatlagningsgrädde
Sås
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 dlRårörda Lingon
Instructions
1

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i ganska tunna klyftor. Finhacka vitlöken. Lägg alltsammans i en ugnsfast form med olivolja och flingsalt och stek i ugnen 20–25 min. Rör om någon gång under tiden.

Hyvla vitkål till coleslawn tunt med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter och lök. Blanda vitkål, morot och lök med övriga ingredienser. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till serveringen.

Finhacka lök och stek den mjuk i smör på inte alltför hög värme och utan att den tar färg. Blanda färs med ägg eller potatismjöl, salt, peppar, grädde, finhackad persilja och den smörstekta löken. Grovriv äpple och rör ner i färsen. Forma till 8 små biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör, 4–5 min på varje sida.

Vänd ihop crème fraîche och lingon till såsen.

Servera de saftiga burgarna med klyftpotatis, lingonsås och coleslaw.