Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2 pc. | Pitabröd | |
1 tbsp | Olivolja | |
90 g | Vegetariskt bacon | |
Soppa | ||
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 L | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 tbsp | Olivolja | |
200 g | Skruvpasta | |
1,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Basilika - torkad | |
1 pc. | Gul lök | |
400 g | Tomatsås |
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna i slantar och bryn sedan hastigt i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt oregano samt basilika och ha i tomatpurén. Rosta tills det får en mörk färg, men inte bränd. Slå på balsamvinäger och låt det reducera i ca 10 sek. Tillsätt tomatsås, vatten och buljong och låt soppan småputtra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Stek fejkonet knaprigt i en panna i lite olja. Häll över det i en skål. Skär pitabröden i stänger och stek dem på båda sidor i lite ny olivolja i den varma pannan.
Soppa: Tillsätt pastan och låt soppan fortsätta puttra tills pastan känns klar. Ta gärna av soppan från spisen lite innan pastan är helt klar då den fortsätter att tillagas i den varma soppan. Toppa med knaprigt fejkon och servera med pitabrödsstänger.
Näringsvärde: 524 kcal, 19 g protein, 13 g fett, 79 g kolhydrater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta