Skip to main content
Viltfärssbiffar med rostad mandelpotatis
Hemmakock

Viltfärssbiffar med rostad mandelpotatis

30 minEasy
472,10 kr
4 portions 63,85 kr per portion
Familjekassen v2

Till servering
1 kgMandelpotatis
2 pc.Vanliga morötter
150 gLingon Fryst
Inlagd gurka
2 tbspStrösocker
0,5 pc.Gurka
1 dlVatten
1 krmSalt
0,25 pc.Bladpersilja - färsk
2 tbspÄttiksprit
Viltfärsbullar
2 dlVispgrädde
500 gÄlgfärs
0,5 dlStröbröd
1 pc.Ägg
1 tspSalt
1 pc.Gul lök
Sås
100 gLingon Fryst
1 dlVatten
0,5 dlVispgrädde
Instructions
1

Rostad mandelpotatis: Värm ugnen till 200grader.

2

Tvätta potatisen noga och skär tunt, nästan som chips. Lägg allt på en plåt och ringla över rapsolja.

3

Sätt in i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

4

Inlagd gurka: Skölj eller skala gurkan. Skär i tunna skivor.

5

Hacka persiljan.

6

Blanda ättika, socker, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg ner gurkskivorna och strö över persiljan. Låt gurkorna ligga och dra i lagen, minst 15 minuter.

7

Morötter: Skala och skär morötterna i stavar. Lägg i kallt vatten och låt stå i kylskåp till det är dags att servera middagen.(Eller bjud de allra hungrigaste att äta under tiden biffarna steks).

8

Biffar: Rör ihop grädde, ströbröd, ägg, salt och peppar till en slät smet. Låt svälla en kort stund.

9

Skala och riv under tiden löken fint och rör ihop med färsen och ströbrödsblandingen. Blanda ordentligt.

10

Forma smeten till 8 små eller 4 stora pannbiffar.

11

Bryn biffarna tills de fått fin färg, häll i lite vatten, soja, grädde och strö över lingonen. Låt puttra någon minut tills biffarna är genomstekta.

12

Rårörda lingon: Rör ihop resterande lingon (de som inte användes till såsen) med strösocker efter smak.

Servera biffarna tillsammans med såsen, rårörda lingon, rostad mandelpotatis och inlagd gurka.