Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Sambal Oelek | |
3 tbsp | Smör | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
2 pc. | Gul lök | |
3 dl | Kalvbuljong | |
2 dl | Syrad Grädde | |
600 g | Högrev | |
1 pc. | Röd Paprika | |
Spetskålsallad | ||
300 g | Spetskål | |
1 tsp | Salt | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 tbsp | Champagnevinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 tbsp | Rapsolja |
Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av smöret, salta.
Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan.
Smaka ev av med mer salt. Blanda ihop alla ingredienser till spetskål-salladen. Servera grytan med riset och spetskål-salladen. Toppa gärna med persilja.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria