Skip to main content
Kolja i kokossås med blomkålsris
Mari Bergman

Kolja i kokossås med blomkålsris

30 minEasy
343,90 kr
4 portions 56,18 kr per portion
Krämig fiskrätt med len kokossås, lime och röd curry. Blomkålsris är ett perfekt alternativ till ris eller pasta och är både gott och nyttigt.

Kolja i kokossås
2 tbspRöd Currypasta
1 krmSvartpeppar Malen
600 gKoljafile
1 tspSalt
1 tspHonung Flytande
400 mlKokosmjölk
1 pc.Lime
Blomkålsris
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspFärsk ingefära
1 krmSalt
1 pc.Röd Paprika
0,5 tbspRapsolja
1 pc.Gul lök
1 pc.Lime
1 pc.Blomkål Färsk
0,5 pc.Chilipeppar Röd
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blomkålsris: Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

3

Kolja i kokossås: Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, saft från en lime, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Blomkålsris: Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.

5

Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar.

Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.

Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell