Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Räksallad | ||
2 tbsp | Majonnäs | |
400 g | Räkor | |
2 tbsp | Creme Fraiche Naturell | |
2 pc. | Ägg | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
Våfflor | ||
1,5 dl | Standardmjölk | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Bakpulver | |
1,25 dl | Dinkelmjöl | |
100 g | Fryst Bladspenat |
Börja med räksalladen. Skala räkorna och plocka undan 16–20 räkor till dekoration. Hacka resten ganska grovt. Hacka äggen. Blanda räkor, ägg och gräslök med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Pressa vätskan ur den tinade spenaten. Hacka den ganska grovt. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa samman mjöl, bakpulver och salt med hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken samt ägg och smör. Rör ner spenaten.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen. Grädda spenatvåfflorna till fin färg och låt dem svalna på galler.
Dela våfflorna i hjärtan och fördela räksalladen på dem. Toppa med en räka och dekorera med gräslöksstrån.
Photo:
Karin Grip
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt