Skip to main content
Mexikansk bondsoppa

Mexikansk bondsoppa

20 minEasy
172,20 kr
4 portions 19,11 kr per portion
Familjekassen v6

Soppa
4 pc.Morötter
1 dlBelugalinser
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspFärsk ingefära
0,5 pc.Chilipeppar Röd
2 pc.Grönsaksbuljong
1 LVatten
0,5 pc.Purjolök
Tillbehör
1 pc.Lantbröd
Kesoröra
1 cloveVitlök Vanlig
0,25 pc.Bladpersilja - färsk
250 gCottage cheese Naturell
Instructions
1

Om ni använder bake off bröd, börja med att värma ugnen och baka bröden enligt förpackningens anvisningar.

2

Soppa: Skala morötterna och skär i små bitar.

3

Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.

4

Halvera, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.

5

Hetta upp en gryta eller kastrull med lite smör eller olja och stek morot, purjolök, vitlök, chili och ingefära.

6

Tillsätt linser, vatten och smulade buljongtärningar och låt koka tills linserna mjuknat (de ska vara lite "al dente").

7

Kesoröra: Hacka persiljan fint och blanda ihop med keso i en skål.

8

Pressa ner vitlök och smaka av med salt och peppar.

Smaka av soppan med salt och peppar. Servera med bröd och kesoröra.