Skip to main content
Fish n chips med Rhode Islandyoghurt

Fish n chips med Rhode Islandyoghurt

45 minEasy
376,80 kr
4 portions 52,08 kr per portion
Familjekassen v2

Gurk- och majssallad
300 gMajskorn
0,5 pc.Gurka
Till servering
2 tbspOlivolja
1 tspSalt
1 pc.Citron
800 gPotatis Fast
Fiskpinnar
800 gTorskfilé Fryst
1 tspSalt
3 pc.Ägg
2 dlStröbröd
2 dlVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
Rhode Islandyoghurt:
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
2 tspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 tspSenap
3 tspTomatpuré
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skölj eller skala potatisen och skär den i stavar. Fördela på en plåt och ringa lite olja över. Krydda med salt.

3

Fiskpinnar: Dela varje bit halvtinad fisk i 6 delar, dela sedan varje bit i två på längden så det blir 12 pinnar per bit, totalt 24 fiskpinnar.

4

Salta och peppra fisken på båda sidor och vänd i mjölet.

5

Vispa ihop äggen med 1 msk vatten och stoppa ned fiskpinnarna i äggblandningen.

6

Rulla pinnarna i ströbröd och lägg på en tallrik.

7

Hetta upp en panna med lite smör och olja och stek pinnarna gyllenbruna på medelhög värme.

8

Rhode Islandyoghurt: Blanda ihop yoghurt, tomatpuré, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.

9

Gurk- och majssallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar.

10

Häll av majsen och blanda ihop med gurkan i en skål.

Servera fiskpinnarna med de hemgjorda pommes fritesen, Rodhe Islandyoghurt och gurk- och majssallad. Garnera varje tallrik med citronklyftor.