Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gurk- och majssallad | ||
300 g | Majskorn | |
0,5 pc. | Gurka | |
Till servering | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Citron | |
800 g | Potatis Fast | |
Fiskpinnar | ||
800 g | Torskfilé Fryst | |
1 tsp | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
2 dl | Ströbröd | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Rhode Islandyoghurt: | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsp | Senap | |
3 tsp | Tomatpuré |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj eller skala potatisen och skär den i stavar. Fördela på en plåt och ringa lite olja över. Krydda med salt.
Fiskpinnar: Dela varje bit halvtinad fisk i 6 delar, dela sedan varje bit i två på längden så det blir 12 pinnar per bit, totalt 24 fiskpinnar.
Salta och peppra fisken på båda sidor och vänd i mjölet.
Vispa ihop äggen med 1 msk vatten och stoppa ned fiskpinnarna i äggblandningen.
Rulla pinnarna i ströbröd och lägg på en tallrik.
Hetta upp en panna med lite smör och olja och stek pinnarna gyllenbruna på medelhög värme.
Rhode Islandyoghurt: Blanda ihop yoghurt, tomatpuré, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.
Gurk- och majssallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar.
Häll av majsen och blanda ihop med gurkan i en skål.
Servera fiskpinnarna med de hemgjorda pommes fritesen, Rodhe Islandyoghurt och gurk- och majssallad. Garnera varje tallrik med citronklyftor.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel