Skip to main content
Helstekt chilikyckling med rostat grönt och chèvre

Helstekt chilikyckling med rostat grönt och chèvre

1 h 30 minEasy
339,25 kr
4 portions 63,43 kr per portion
Helstekt chilikyckling med rostat grönt och chèvre

2 tbspHonung
100 gGetost, Chevre
1 pc.Kyckling Hel
4 pc.Palsternacka
2 cloveVitlök
4 pc.Potatis Fast
5 dlCider Äpple
1 tspHavssalt
1 tspSvartpeppar
2 tbspOlivolja
1 pc.Fänkål Färsk
2 pc.Morötter
2 tbspSweet Chili
Instructions
1

Blanda chilisås, honung och den pressade vitlöken.

2

Sätt ugnen på 175 grader C.

3

Gnid in kycklingen med marinaden och lägg den i en ugnsfast form. Häll cidern på botten av formen. Ös kycklingen med cidern några gånger under stekningen. Stektid ca 45-60 minuter. Använd stektermometer, innertemperaturen ska vara 80 grader C.

4

Skölj grönsakerna. Skala morötterna och palsternackan. Dela grönsakerna på längden och lägg dem på en plåt eller långpanna. Ringla över oljan, salta och peppra. Rosta dem i ugnen samtidigt som kycklingen. Servera med chèvre.