Skip to main content
Boeuf Bourguignon
Hemmakock

Boeuf Bourguignon

2 hEasy
500,15 kr
4 portions 82,16 kr per portion
Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.

1 pc.Gul lök
250 gFärska champinjoner
100 gSyltlök, (15 st)
4 tbspVetemjöl
5 gOxbuljong, (4 dl färdig buljong)
1 pc.Färsk timjan
2 pc.Morötter
75 clRött vin
1 pc.Persilja - färsk
1 tspSalt
1 kgHögrev
2 tbspSmör
200 gBacon Tärnat
1 krmSvartpeppar
Instructions
1

Hacka den gula löken i mindre bitar.

2

Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.

3

Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.

4

Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.

5

Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.

6

Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål

7

Dela eventuellt champinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i smör. Lägg över i en skål

8

Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.

9

Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.

10

När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök

11

När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.

12

Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.