Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Gul lök | |
250 g | Färska champinjoner | |
100 g | Syltlök, (15 st) | |
4 tbsp | Vetemjöl | |
5 g | Oxbuljong, (4 dl färdig buljong) | |
1 pc. | Färsk timjan | |
2 pc. | Morötter | |
75 cl | Rött vin | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Salt | |
1 kg | Högrev | |
2 tbsp | Smör | |
200 g | Bacon Tärnat | |
1 krm | Svartpeppar |
Hacka den gula löken i mindre bitar.
Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
Dela eventuellt champinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i smör. Lägg över i en skål
Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök
När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria