Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,25 pc. | Rosmarin - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
300 g | Fläskfärs | |
400 g | Passerade Tomater | |
100 g | Kycklinglever | |
100 g | Parmesanost | |
300 g | Kalvfärs | |
1 pc. | Morötter | |
1 pc. | Rotselleri | |
0,5 pc. | Muskot Hel | |
3 dl | Rött vin | |
2 clove | Vitlök | |
180 g | Rökt Sidfläsk Bit |
Värm upp en stekpanna och fräs pancetta, lever och vitlök. Häll över i en gryta.
Stek löken, fläskfärsen och kalvfärsen, ev. i lite smör om det riskerar att fastna. Rör om då och då och häll över i grytan när allt köttet fått färg.
Riv i morot och selleri. Häll i vinet och tomaterna
Krydda med muskot, rosmarin parmesanost.
Nu ska grytan puttra, gärna upp till tre-fyra timmar. Den här rätten blir minst lika bra dagen efter då den har ”satt sig” ännu mer.
Koka pastan, häll av vattnet och rör ner all pasta i såsen.
Servera med nykokt tagliatelle (gärna färsk) och riven ost (gärna parmigiano reggiano).
Photo:
Mårten Levin