Skip to main content
Klassisk bolognese

Klassisk bolognese

4 hEasy
487,90 kr
4 portions 65,14 kr per portion
Ragu bolognese med pancetta, selleri och lever har en mer vuxen smak än vår köttfärssås. Och pancettan mildrar leversmak.

0,25 pc.Rosmarin - färsk
1 pc.Gul lök
300 gFläskfärs
400 gPasserade Tomater
100 gKycklinglever
100 gParmesanost
300 gKalvfärs
1 pc.Morötter
1 pc.Rotselleri
0,5 pc.Muskot Hel
3 dlRött vin
2 cloveVitlök
180 gRökt Sidfläsk Bit
Instructions
1

Värm upp en stekpanna och fräs pancetta, lever och vitlök. Häll över i en gryta.

2

Stek löken, fläskfärsen och kalvfärsen, ev. i lite smör om det riskerar att fastna. Rör om då och då och häll över i grytan när allt köttet fått färg.

3

Riv i morot och selleri. Häll i vinet och tomaterna

4

Krydda med muskot, rosmarin parmesanost.

5

Nu ska grytan puttra, gärna upp till tre-fyra timmar. Den här rätten blir minst lika bra dagen efter då den har ”satt sig” ännu mer.

6

Koka pastan, häll av vattnet och rör ner all pasta i såsen.

Servera med nykokt tagliatelle (gärna färsk) och riven ost (gärna parmigiano reggiano).

Photo:

Mårten Levin