Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pensling | ||
0,5 dl | Solroskärnor | |
1 pc. | Ägg | |
Brödet | ||
25 g | Jäst Original Färsk | |
5 dl | Mjölk | |
1 dl | Grahamsmjöl | |
3 dl | Rågsikt | |
8 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Sirap | |
0,5 dl | Solroskärnor | |
50 g | Smör | |
250 g | Cottage cheese Naturell | |
1,5 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Brödkrydda |
Finfördela jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37 grader celsius.
Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.
Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solroskärnor.
Blanda i rågsikt, grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Det ska bli en ganska lös deg.
Arbeta degen minst 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek. Ca 40 minuter.
Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar.
Låt dem jäsa på plåt under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solroskärnorna.
Grädda på andra falsen nerifrån i ca 10 minuter.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt