Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Jordgubbsmousse till fyllning | ||
300 g | Jordgubbar, (7 dl) | |
3 tbsp | Syltsocker | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
0,5 dl | Strösocker | |
Chokladmousse till fyllning | ||
4 dl | Vispgrädde | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Kakao | |
500 g | Zucchini, (5 dl) | |
0,5 tsp | Bakpulver | |
3 dl | Strösocker | |
1 dl | Rapsolja | |
1 tsp | Bikarbonat | |
5 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Salt | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
3 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Riv zucchinin så att du får 5 dl. Grovriv chokladen. Tillsätt resten av ingredienserna till äggsmeten och vispa smeten klumpfri.
Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg.
Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på.
Jordgubbsmousse: Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och syltsocker. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens.
Tillsätt färskpressad citronsaft och några nypor salt. Låt svalna helt.
Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar.
Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar.
Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad.
Photo:
Karoline Jönsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt