Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Frosting | ||
200 g | Färskost Naturell | |
1 dl | Solroskärnor | |
2 dl | Vispgrädde | |
75 g | Smör | |
1 dl | Riven kokos | |
1 dl | Florsocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
2 tsp | Bakpulver | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
2 dl | Rapsolja | |
1 tsp | Kardemumma Mald | |
4 pc. | Ägg | |
275 g | Palsternacka | |
1 tsp | Salt | |
3 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 25 cm i diameter eller 30 × 40 cm.
Riv palsternackorna fint och lägg i en bunke tillsammans med olja och ägg. Vispa samman till en pösig smet. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa i någon minut så att allt blandas väl.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt kakan svalna helt.
Sikta ner florsockret till frostingen i en bunke. Lägg i smöret och vispa ihop till en mjuk och klumpfri smet. Tillsätt färskosten och vispa snabbt samman till en slät blandning.
Vispa grädden i en separat bunke och rör sedan ner den i färskostblandningen. Bred frostingen över kakan.
Rosta solroskärnor och kokosflingor i torr panna tills de har fått färg och det börjar knäppa i kärnorna. Låt svalna, hacka alltsammans fint och strö över kakan.
Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta
Photo:
Karoline Jönsson
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt