Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Fänkål Färsk | |
2 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Kummin | |
2 tbsp | Olivolja | |
Aioli | ||
1 krm | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
1 pc. | Citron | |
1,5 dl | Matolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig |
Skär av dillen på fänkålen och lägg åt sidan för garnering. Skär fänkålsknölarna i centimetertjocka skivor på längden. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i fänkålsskivorna och stek dem gyllenbruna i omgångar. Lägg sedan över dem på en tallrik.
Blanda honung och kryddor i stekpannan - tillsätt eventuellt lite extra smör om pannan är för torr. Låt blandningen koka samman under 1 minut och lägg sedan i fänkålen igen. Stek i ytterligare ett par minuter på varje sida. Låt svalna något innan servering.
Separera äggulorna från vitorna. Lägg gulorna till aiolin i en liten skål. Riv vitlöken fint, lägg den i skålen och vispa samman, gärna med elvisp. Fortsätt att vispa på hög hastighet och droppa samtidigt ner oljan långsamt i skålen. Mot slutet kan du hälla ner oljan i en fin stråle under vispningen. Smaka av med citronsaft och salt.
Klicka ut aiolin på fänkålsskivorna, garnera med fänkålsdillen och servera.
Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta
Photo:
Karoline Jönsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel